Biopatisk konsultation

Indenfor biopatien arbejder vi ud fra en såkaldt faseterapi, hvor klientens aktuelle helbreds-situation anskues ud fra kroppens evne til at regulere sig selv med udgangspunkt i en række faktorer. Disse kaldes de belastende faktorer og inddeles i følgende:  

-Mentale/psykiske/emotionelle 
-Konstitutionelle/genetiske/påførte
-Mikrobiologiske 
-Kemiske
-mangler/forgiftninger
 
-Fysiske/Mekaniske 
-Spirituelle 

En biopatisk konsultation har som formål at lave en samlet plan for, hvordan klienten kan nærme sig en mere hensigtsmæssig balance, for at finde vej til optimal sundhed. Naturligvis altid i samarbejde med klienten, så vi sammen finder den helt rigtige tilgang for den enkelte. 

Man vil inddrage følgende elementer i en behandlingsplan:

Vi kigger på om, og i så fald hvilke belastende faktorer klienten er udsat for. Kan man gøre noget for at ændre på en eller flere af disse? Her er det vigtigt at tage klientens livssituation i betragtning og lægge en overskuelig og realistisk plan herfor. 

Ved hjælp af den rette kost, i de rette mængder, danner vi et optimalt grundlag for en succesfuld regenerationsproces. Det går overordnet ud på: 

-Indtag af de nødvendige næringsstoffer 
-Sikre en god fordøjelse og næringsoptagelse
-Aflaste kroppen for usunde fødeemner+stimulanser 

Det kan være nødvendigt at supplere med de livsvigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer af forskellige årsager, hvoraf nogle af de vigtigste er, at det kan være svært at spise nok af de forskellige næringsstoffer, da de fødevarer vi får idag ofte er af ringere kvalitet og ikke indeholder nær så mange vitaminer og mineraler som de gjorde førhen pga  bl.a forædling af plantesorter og udpint jord. Dertil kommer også selve tilberedningen af maden som kan være mere eller mindre hensigtsmæssig og hvis din krop oveni det er belastet med sygdom kan næringsstof-optagelsen af den føde du spiser, være kompromitteret.   

Understøtter ernæringsterapien. Her bruges primært lægeurter til at styrke kroppens optagelse af næringsstoffer, rette op på ubalancer samt understøtte afgiftning. 

Kroppens mikroflora består af en lang række bakterier, svampe, vira og gærceller som arbejder nøje sammen indbyrdes og med den menneskelige organisme i et gensidigt afhængighedsforhold. Når denne mikrofloras biokemiske miljø forstyrres af faktorer som fx antibiotika, skabes dysbiose som kan lede til at sygdom opstår.  

Symbioseterapien går ud på at genoprette/skabe balance= symbiotisk ligevægt i kroppens mikroflora. Hertil bruges primært veldokumenterede homøopatiske terapier som Enderlein- og Spenglersanterapi.