Zoneterapi

Hvad enten du døjer med et specifikt problem eller blot ønsker at styrke kroppen og immunforsvaret, vil jeg glæde mig meget til at byde dig velkommen.

Mine klienter kommer bl.a med:

-Stress symptomer
-Svagt immunforsvar
-Energimangel
-Fordøjelsesproblemer
-Søvnproblematikker
-Allergi
-Astma
-Hormonelle ubalancer

I min klinik nyder jeg at give mine klienter ro og nærvær, da det for mange er et tiltrængt pusterum fra hverdagens travlhed.

Sundhed for mig er lig med vitalitet – at stå ud af sengen de fleste morgener og føle sig klar til at møde dagen, hvad end den bringer. Sundhed er, når vi er i overvejende balance, således at vi kan klare at blive slået lidt ud af kurs ind imellem, uden at vi væltes af pinden. Det handler om både biokemisk, fysisk og psykisk/mental ligevægt.

Zoneterapi kan give den rette støtte til at sætte kroppens egne helbreds-mekanismer igang. Ved tryk på refleks-zoner under fødderne kan man påvirke kroppen til fx at optimere udskillelse og balancere nervesystem og hormonsystem.

Zoneterapi er kendt for at være en god støtte til moderne livsstilssygdomme hvor der er tale om forskellige ubalancer i kroppen. Her kan man styrke krop og psyke samt lindre bivirkninger.

Stress: Stress findes i forskellige variationer og med zoneterapi kan man give støtte til nerve og hormonsystem samt forbedre søvn og give kroppen mulighed for dyb afslapning, så den bliver i stand til at regenerere og får mere energi til bedre at kunne håndtere stressen. 

Allergi: Mange har gode erfaringer med lindring af symptomer som kløe, rødme og løbende eller tilstoppet næse i forbindelse med allergi eller nældefeber. Ofte benyttes øreakupunktur med god effekt, i kombination med zoneterapi. Ved sæsonbetinget allergi anbefales det at starte op 2 mdr før pollensæson starter for det bedste resultat.

Fordøjelsesproblemer: At have en god fordøjelse er fundamental for vores velbefindende og problemer her kan have store konsekvenser for vores fremtidige helbred. Rigtig mange danskere har fordøjelses-gener af den ene eller den anden art og det kan påvirke livskvaliteten. Forskellige fordøjelsesproblematikker kan adresseres ved hjælp af zoneterapi og kan give lindring og støtte. Zoneterapi er en skånsom måde at påvirke kroppen til selv at regulere fordøjelsesorganerne.

(In)fertilitet: Zoneterapi benyttes af mange som støtte til konventionel fertilitets-behandling og også som støtte til graviditets-gener(det anbefales at være varsom de første 3 mdr) og som fødselsforberedelse.

Immunforsvar: zoneterapi benyttes til både at lindre akutte symptomer og kroniske lidelser samt som forebyggende behandling. Kredsløb og immunforsvar styrkes og lymfe og affaldsstoffer drænes væk for en stærkere og mere modstandsdygtig krop.

Naturligvis vil et kig på kost-justeringer samt tilskud af især vitaminer/mineraler og fedtsyrer i mange tilfælde være høj-indikeret for at kunne opnå optimale resultater, da kroppen/cellerne har brug for det rette brændstof til at kunne udføre alle tænkelige opgaver.

Zoneterapi og de 5 elementer 

Zoneterapi er en ældgammel praksis som kan dateres tilbage ca. 5000 år. Den bygger på filosofier fra Østen og blev for alvor dokumenteret, da den blev en integreret del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). I zoneterapien integreres læren om De 5 Elementer; metal, jord, ild, vand og træ. Denne bygger på ideen om at ligeså vel som at naturen gennemgår forskellige forandringsprocesser, gør mennesket også. Tilknyttet De 5 elementer er kroppens forskellige organer og hertil kommer en række tilstande eller funktioner som kan benyttes i det diagnostiske arbejde. De 5 elementer skal ses mere som begreber og tilstande end som håndgribelige. Denne viden er yderst kompleks og giver en interessant dimension til anskuelsen af sygdom som sammen med viden om biokemi og fysiologi kan give en anden indgangsvinkel til hvordan en given lidelse har sin oprindelse. 

Indenfor TCM opererer man med begrebet Qi (Chi) som er livsenergien, Qi skal kunne flyde frit for optimal helse. Med zoneterapien løsnes op for stagneret energi så der atter kan komme flow.